De makers zijn de oprichters van de First Noble Foundation.

De makers en docenten Steven Vreden en Gerald Vreden zijn oprichters van de First Noble Foundation, het vooraanstaande instituut voor Wereldgeschiedenis en Afro-Caribische kunst en cultuur, gevestigd in Europa.

De auteur van de romanserie HIS STORY OF THE WORLD,  the First Creator is:


Hij is een bekroonde pionier in de culturele sector, waar zijn producties veel lof hebben ontvangen voor de eclectische combinatie van verschillende kunstvormen, waardoor een synthese van literatuur en digitale technologieën met uitvoerende kunsten ontstaat om meeslepende, onvertelde verhalen te vertellen.

Door te leven in en in aanraking te komen met talloze verschillende culturen, is Vreden ingewijd in vele culturen en tradities, waarbij hij vertrouwd is geraakt met deze unieke beschavingen, hun kosmologie, geschiedenis, folklore, spiritualiteit en mythologie. In HIS STORY OF THE WORLD verweeft hij gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis met voornamelijk Afrikaanse en Caribische culturen, mythologieën en autobiografische verhalen.

Veel van zijn werken zijn gebaseerd op ware verhalen en aangeboren herinneringen die teruggaan tot ver voorbij het geschreven woord zelf.